Nuea Nam Man Hoi - GOVEDINA U UMAKU OD KAMENICA

TajlandTajland

20 min

general.spice general.spice general.spice

Ljutina

Postupak pripreme:

  1. U zdjeli pomiješamo umak od soje i kukuruzni škrob (brašno), dodamo meso pa sve zajedno dobro promiješamo i pokrijemo folijom. Ostavimo da se marinira 1-2 sata na sobnoj temperaturi,

  2. Zagrijemo ½ količine ulja u woku ili tavi pa na kratko popržimo češnjak. Dodamo meso ocijeđeno od marinade i uz stalno miješanje pržimo 1-2 minute dok ne bude mekano i ne dobije zlatno-smeđu boju. Odložimo u posudu sa strane,

  3. U woku zagrijemo ostatak ulja pa prepržimo papriku i gljive do zlatno-smeđe boje,

  4. Vratimo meso u wok, dodamo oyster sauce, fish sauce i šećer (po potrebi i malo vode), dobro izmiješamo pa dodamo papar prema ukusu. Na kraju umiješamo mladi luk i poslužimo uz kuhanu jasmin rižu.

Ako želite da jelo bude pikantno možete ga prije posluživanja posuti tankim nitima svježih čili papričica!

Sastojci:

450 g goveđeg filea narezanog na tanke ploške, 30 ml (2 jušne žlice) svijetlog umaka od soje, 15 ml (1 jušna žlica) ribljeg umaka, 30 ml (2 jušne žlice) umaka od kamenica, 1 jušna žlica kukuruznog škroba, 45 ml (3 jušne žlice) biljnog ulja, 250 g Shii-take gljiva, 2 režnja sitno kosanog češnjaka, 1 zelena paprika narezana na kvadrate, 4 mlada luka narezana na komade duljine 4-5 cm, 1 jušna žlica smeđeg šećera.

Povezani proizvodi

Dek Som Boon

Formula "A" - SVIJETLI UMAK OD SOJE

HALAL

HS08663

12 x 700 ML

Oyster Brand

Nam Pla - RIBLJI UMAK (OD INĆUNA)

HS08170

12 x 700 ML

Maekrua

Nam Man Hoi - UMAK OD KAMENICA

HS08654

12 x 600 ML

Knorr

Kingsford's - KUKURUZNI ŠKROB

HS13009

24 x 420 G

Zhouyang

Shiitake - SUŠENE GLJIVE

Lentinula edodes

HS11453

30 x 140 G

South Word Brand

SMEĐI ŠEĆER

prirodni, bez aditiva

HS15409

24 x 300 G

Golden Phoenix

Thai Hom Mali - JASMIN RIŽA

dugo zrno

HS01068

12 x 1 KG