Recepti
Nuea Nam Man Hoi - GOVEDINA U UMAKU OD KAMENICA
20 min
Ljutina
Postupak pripreme:
U zdjeli pomiješamo umak od soje i kukuruzni škrob (brašno), dodamo meso pa sve zajedno dobro promiješamo i pokrijemo folijom. Ostavimo da se marinira 1-2 sata na sobnoj temperaturi,
Zagrijemo ½ količine ulja u woku ili tavi pa na kratko popržimo češnjak. Dodamo meso ocijeđeno od marinade i uz stalno miješanje pržimo 1-2 minute dok ne bude mekano i ne dobije zlatno-smeđu boju. Odložimo u posudu sa strane,
U woku zagrijemo ostatak ulja pa prepržimo papriku i gljive do zlatno-smeđe boje,
Vratimo meso u wok, dodamo oyster sauce, fish sauce i šećer (po potrebi i malo vode), dobro izmiješamo pa dodamo papar prema ukusu. Na kraju umiješamo mladi luk i poslužimo uz kuhanu jasmin rižu.
Ako želite da jelo bude pikantno možete ga prije posluživanja posuti tankim nitima svježih čili papričica!
Sastojci:
450 g goveđeg filea narezanog na tanke ploške, 30 ml (2 jušne žlice) svijetlog umaka od soje, 15 ml (1 jušna žlica) ribljeg umaka, 30 ml (2 jušne žlice) umaka od kamenica, 1 jušna žlica kukuruznog škroba, 45 ml (3 jušne žlice) biljnog ulja, 250 g Shii-take gljiva, 2 režnja sitno kosanog češnjaka, 1 zelena paprika narezana na kvadrate, 4 mlada luka narezana na komade duljine 4-5 cm, 1 jušna žlica smeđeg šećera.