Recepti
Tom Yum Koong - LJUTO-KISELA JUHA S KOZICAMA
15 min
Ljutina
Postupak pripreme:
1. S repova kozica odstranite ljusku i tamnu venu, tako da ostane samo rep (butterfly). Limunsku travu lagano istucite i narežite na komade veličine 1-2 cm. Čili papričice lagano zdrobite tučkom u mužaru.
2. U kipuću pileću juhu dodajte limunsku travu, galangal i lišće kafir limete. Kad juha ponovno zavrije dodajte gljive, riblji umak, Prik-pao i sok limete. Sada sve dobro promiješajte i dodajte repove kozica i čili papričice. Čim repovi dobiju crvenkastu boju (znači da su kuhani) sklonite posudu s plamena i prije posluživanja juhu pospite sjeckanim mladim lukom i lišćem korijandera.
Puno jednostavniji način pripreme ovog jela je s Tom Yum pastom. Preporučamo da probate originalnu Tom Yum pastu iz našeg asortimana, proizvedenu u Tajlandu po tradicionalnom receptu! Dodajte 3 jušne žlice Tom Yum paste, 1½ čajnu žličicu soli, gljive i sok limete u 1 litru kipuće vode. Kad juha ponovno zakipi dodajte repove kozica i čili papričice (prema ukusu). Čim repovi dobiju crvenkastu boju sklonite posudu s plamena i prije posluživanja pospite sjeckanim mladim lukom i lišćem korijandera.
SAVJET: Osim kozica možete koristiti piletinu ili plodove mora, a po želji u juhu možete dodati kokosovo ili kondenzirano mlijeko.
Sastojci:
1 litra bistre pileće juhe, 400 g repova kozica, 60 ml soka limete, 2 jušne žlice nasjeckanog mladog luka, 1 jušna žlica svježeg korijandera, 10 listova kafir limete, 4 crvene čili paprike, 3 stapke limunske trave, 2 žlice poprečno narezanog galangala, 225 g gljiva slamnjača, 45 ml (3 jušne žlice) ribljeg umaka, 1 jušna žlica čili paste u ulju (Prik-pao).
Povezani proizvodi
Spring Happiness
Hsingfu - GLJIVE SLAMNJAČE U VODI
Volvariella volvacea
HS11507
24 x 425 G / 230 G DW
Seafood Market
Black Tiger "Easy Peel" 13/15 IQF - REPOVI TIGRASTIH KOZICA
Penaeus monodon
K000312
10 x 1 KG / 800 G DW