Recepti
Pad Thai Koong - PRŽENI RIŽINI REZANCI S KOZICAMA
25 min
Ljutina
Postupak pripreme:
1. Rižine rezance močite u vodi da omekšaju, pa ocijedite.
2. Na niskoj temperaturi pažljivo zagrijavajte sastojke za umak, pustite da se otope, pa pirjajte oko 10 minuta da se zgusne i karamelizira. Odložite na stanu.
3. Na visokoj temperaturi u wok dodajte ulje, zatim luk i pržite dok ne počne puštati miris. Dodajte čili paprike, svježe i sušene kozice, tofu i rižine rezance. Brzo pržite uz stalno miješanje dok sastojci ne postanu hrskavi i zlatni. Po potrebi dodajte malo vode. Dodajte Pad Thai umak i nastavite miješati dok se umak dobro ne upije u rezance. Na kraju ravnomjerno umiješajte sojine klice i skinite s vatre.
4. Jelo poslužite ukrašeno svježim klicama, grubo mljevenom prženim kikirikijem i kriškama limete.
Puno jednostavniji način pripreme ovog jela je s Pad Thai umakom. Preporučamo da probate originalni Pad Thai umak iz našeg asortimana, proizveden u Tajlandu po tradicionalnom receptu!
Sastojci:
300 g širokih rižinih rezanaca (5 mm), 300 g repova kozica, 80 g prženog tofua narezanog na kockice, 50 g prženih sušenih repova kozica, 150 g šalota ili crvenog luka rezanog na tanke kolute, 2 jaja, 15 g sušenih crvenih čili paprika, 300 g sojinih klica, 3 žlice ulja. ZA UMAK: 150 g soka od tamarinda, 150 g palminog šećera, 15 g octa, 45 ml (3 jušne žlice) ribljeg umaka.
Povezani proizvodi
Seafood Market
Black Tiger "Easy Peel" 13/15 IQF - REPOVI TIGRASTIH KOZICA
Penaeus monodon
K000312
10 x 1 KG / 800 G DW