Recepti
Khao Pad Koong - PRŽENA RIŽA S KOZICAMA
Ljutina
Postupak pripreme:
Na zagrijanom ulju u woku ispržimo češnjak i luk dok ne omekšaju,
U wok dodamo kozice, kratko ih prepržimo, ulijemo 2 umućena jaja pa ih uz stalno miješanje pržimo dok ne prijeđu u male grudice,
Dodamo kuhanu rižu, riblji umak, umak od soje i šećer, sve dobro promiješamo i nastavimo pržiti dok se svi sastojci ne prožmu i ravnomjerno zagriju,
Na kraju umiješamo mladi luk, odmah skinemo s vatre i poslužimo s kriškom limete. Uz prženu rižu, odvojeno, u maloj zdjelici poslužimo sjeckane čili papričice u ribljem umaku (prik nam pla).
SAVJET: Ovo jelo možete pripremiti i s piletinom, svinjetinom ili plodovima mora.
Sastojci:
45 ml (3 jušne žlice) ulja, 1 kosana glavica luka, 2 režnja češnjaka zdrobljena na dasci, 400 g oguljenih repova kozica (black tiger), 2 jaja, 1 kg kuhane jasmin riže (oko 400 g nekuhane), 30 ml (2 jušne žlice) ribljeg umaka, 15 ml (1 jušna žlica) tamnog umaka od soje, 1 mala žličica šećera, 2 mlada luka fino narezana, 1 limeta narezana na kriške. NAPOMENA: Kuhana riža mora prije upotrebe odstajati namanje 2 sata u hladnjaku, a najbolja je ona kuhana dan ranije! ZA PRILOG: 2 sjeckane crvene čili papričice, 45 ml (3 jušne žlice) ribljeg umaka.
Povezani proizvodi
Seafood Market
Black Tiger "Easy Peel" 13/15 IQF - REPOVI TIGRASTIH KOZICA
Penaeus monodon
K000312
10 x 1 KG / 800 G DW