Kaeng Panang Nuea - PANANG KARI S GOVEDINOM

TajlandTajland

20 min

general.spice general.spice general.spice

Ljutina

Postupak pripreme:

Bogatiji i ukusniji od klasičnog tajlandskog crvenog karija, panang kari se odlikuje punim kremasto-orašastim okusom.

1. Na niskoj temperaturi, bez ulja prepržite kikiriki da dobije zlatnu boju i postane mirišljav. Ohladite ga u grubo nasjeckajte ili zdrobite u mužaru.

2. Ulje stavite u wok, pa na srednjoj temperaturi oko 5 minuta pirjajte panang kari pastu dok ne počne cvrčati i ne pusti miris. Dodajte kokosovo mlijeko i listove limete, pojačajte temperaturu i kuhajte da se lagano zgusne. Umiješajte palmin šećer i riblji umak, pa kuhajte još 5 minuta da se umak reducira.

3. Dodajte meso i kuhajte 3-4 minute dok ne izgubi crvenu boju, uspite sok limete i probajte da biste po potrebi dodali još ribljeg umaka ako nije dovoljno slano. Skinite sa štednjaka, pospite kikirikijem, bosiljkom i čilijem i poslužite vruće s tajlandskom jasmin rižom.

Sastojci:

45 ml (3 jušne žlice) ulja od kikirikija, 60 g panang kari paste, 100 g neslanog kikirikija, 600 g goveđeg file bez masnoće, narezanog na tanke ploške, 400 ml kokosovog mlijeka, 4 lista kafir limete, 40 g palminog šećera, 30-45 ml (2-3 jušne žlice) ribljeg umaka, sok jedne limete, 1 fino narezani crveni čili, 1 jušnu žlicu bosiljka (po mogućnosti tajlandskog, no i naš će poslužiti).

Povezani proizvodi

Golden Turtle

ULJE OD KIKIRIKIJA

HALAL

HS10053

15 x 1 L

Thai Dancer

Kaeng Panang - KARI PASTA PANANG

HALAL

HS08786

12 x 227 G

Golden Turtle

Groundnut - SIROVI KIKIRIKI S KOŽICOM

Arachis hypogaea

HS15202

8 X 1 KG

BDMP

Bai Ma-krut - LISTOVI KAFIR LIMETE

Citrus hystrix

HS16052

24 x 100 G

Thai Dancer

Nam Tan Puk - PALMIN ŠEĆER

HS11396

30 x 200 G

Oyster Brand

Nam Pla - RIBLJI UMAK (OD INĆUNA)

HS08170

12 x 700 ML

Golden Turtle

Phrik khi-noo - CRVENE ČILI PAPRIKE

Capsicum annuum

HS12635

20 x 250 G

Flying Goose

Nam Krathi - KOKOSOVO MLIJEKO

18% masti

HS39210

12 x 400 ML