Gai Pad Med Mamuang - PILETINA S INDIJSKIM ORASIMA

TajlandTajland

20 min

general.spice general.spice general.spice

Ljutina

Postupak pripreme:

  1. Na zagrijanom ulju u woku ispržimo češnjak i suhi crveni čili do zlatno-žute boje (pazimo da češnjak ne zagori i ne postane gorak),

  2. U wok dodamo piletinu, pržimo dok ne omekša, pa nakon toga crvenu papriku (ako je mješavina jako suha dodamo malo vode),

  3. Dodamo umak od kamenica, umak od soje i šećer, sve dobro izmiješamo, pa dodamo prethodno prepržene indijske orahe i mladi luk,

  4. Pržimo sve zajedno još 1-2 minute tako da se svi sastojci prožmu i jednako zagriju pa odmah poslužimo posuto lišćem korijandera uz kuhanu jasmin rižu.

SAVJET: Ukoliko ne možete naći neslane indijske orahe, dobro ih isperite vodom prije prženja.

Sastojci:

450 g filea pilećih prsa narezanih na komade veličine zalogaja, 1 crvena paprika narezana na kvadrate, 2 režnja češnjaka, 4 suha crvena čilija, 30 ml (2 jušne žlice) biljnog ulja, 30 ml (2 jušne žlice) umaka od kamenica, 15 ml (1 jušna žlica) svijetlog umaka od soje, 4 mlada luka narezana na komade duljine 4-5 cm, 175 g indijskih oraha (Cashew), lišće korijandera (ili peršina) za garniranje.

Povezani proizvodi

Dek Som Boon

Formula "A" - SVIJETLI UMAK OD SOJE

HALAL

HS08663

12 x 700 ML

Maekrua

Nam Man Hoi - UMAK OD KAMENICA

HS08654

12 x 600 ML

Thai Dancer

SUŠENI ČILI BEZ PETELJKI

Capsicum annuum

HS16820

30 x 75 G