Recepti
Gai Pad Med Mamuang - PILETINA S INDIJSKIM ORASIMA
20 min
Ljutina
Postupak pripreme:
Na zagrijanom ulju u woku ispržimo češnjak i suhi crveni čili do zlatno-žute boje (pazimo da češnjak ne zagori i ne postane gorak),
U wok dodamo piletinu, pržimo dok ne omekša, pa nakon toga crvenu papriku (ako je mješavina jako suha dodamo malo vode),
Dodamo umak od kamenica, umak od soje i šećer, sve dobro izmiješamo, pa dodamo prethodno prepržene indijske orahe i mladi luk,
Pržimo sve zajedno još 1-2 minute tako da se svi sastojci prožmu i jednako zagriju pa odmah poslužimo posuto lišćem korijandera uz kuhanu jasmin rižu.
SAVJET: Ukoliko ne možete naći neslane indijske orahe, dobro ih isperite vodom prije prženja.
Sastojci:
450 g filea pilećih prsa narezanih na komade veličine zalogaja, 1 crvena paprika narezana na kvadrate, 2 režnja češnjaka, 4 suha crvena čilija, 30 ml (2 jušne žlice) biljnog ulja, 30 ml (2 jušne žlice) umaka od kamenica, 15 ml (1 jušna žlica) svijetlog umaka od soje, 4 mlada luka narezana na komade duljine 4-5 cm, 175 g indijskih oraha (Cashew), lišće korijandera (ili peršina) za garniranje.