Recepti
Chow Mein - REZANCI S MESOM I KOZICAMA
30 min
Ljutina
Postupak pripreme:
Tjesteninu prokuhamo i ocijedimo prema uputi na pakiranju.
Na 15 ml ulja u woku 2 minute pržimo češnjak, đumbir i čili, pa dodamo kobasicu, piletinu i kozice i pržimo na jakoj vatri još 2-3 minute. Mješavinu premjestimo u zdjelu i odložimo na toplo,
U woku zagrijemo ostatak ulja, dodamo mahune, klice i vlasac, pa pržimo 1-2 minute.
Dodamo ocijeđenu tjesteninu, umak od soje, umak od kamenica, sol i papar prema vlastitom ukusu, vratimo mješavinu kobasica, piletine i kozica u wok, sve dobro izmiješamo, tako da se svi sastojci prožmu i ravnomjerno zagriju, pa odmah poslužimo posuto mladim lukom i lišćem korijandera.
Umiješamo sezamovo ulje i odmah poslužimo jelo u zagrijanoj zdjeli posuto mladim lukom i korijanderom.
Sastojci:
450 g instant pšeničnih rezanaca, 45 ml (3 jušne žlice) biljnog ulja, 2 režnja češnjaka narezana na listiće, 1 jušna žlica kosanog svježeg đumbira, 2 svježa nasjeckana crvena čilija, 75 g narezane suhe kobasice (izvorno: lap cheong), 1 file pilećih prsa narezan na tanke ploške, 16 oguljenih repova velikih kozica (black tiger), 115 g zelenih mahuna, 225 g klica kineskog graha (mung bean), 50 g vlasca, 30 ml (2 jušne žlice) svijetlog umaka od soje, 15 ml (1 jušna žlica) umaka od kamenica, 15 ml (1 jušna žlica) sezamovog ulja, sol, mljeveni crni papar, na tanke trake narezani mladi luk, kosano lišće korijandera (ili peršina) za garniranje.
Povezani proizvodi
Seafood Market
Black Tiger "Easy Peel" 13/15 IQF - REPOVI TIGRASTIH KOZICA
Penaeus monodon
K000312
10 x 1 KG / 800 G DW